Matematică
andrey9025Bulbi
5

va rog frumos e urgent. ....vreau rezolvarea completa pentru aceasta expresie. daca nu intelegeti ceva va rog sa ma intrebati. Multumesc!

+0
(1) Răspunsuri
medeeahreniuc

Aduci la acelasi numitor in prima paranteza numitorul comun este x(x-2)(x+2)=x(x²-4) , iar impartirea o treci in inmultire prin intoarcerea fractiei Deci o sa ai: E(x)= {[x(x+2)-2(x-2)(x+2)+x(x-2)]/ x(x²-4) }* x(x²-4)/4 simplificam x(x²-4) (numitorul de la prima paranteza cu numaratorul de la adoua paranteza Desfacem parantezele si adunam termenii de acelasi fel: E(x)= [ x²+2x-2(x²-4)+ x²-2x]/4 E(x)=(2x²-2x²+8)/4 E(x)=8/4=2 deci oricare at fi x relatia are valoare 2

Adaugă răspuns