Matematică
MynuMondialu
1

Rezolvati ecuatia si calculati suna si produsul radacinilor ei   x²+6x - 7 = 0 

+0
(2) Răspunsuri
constantaisac

Δ= b² - 4ac Δ= 6² - 4 x 1 x(-7) Δ= 36 +28 Δ=64 x1 este egal cu-b +√Δ supra 2a, adica -6 +8 supra 2, -2 supra 2, deci -1. x2 este egal cu b -√Δ supra 2a, adica -6 -8 supra 2, -14 supra 2, deci -7.

coceaandreea

x² + 6x - 7 = 0 Δ= b² - 4ac = 6² - 4 * 1 * (-7) = 36 + 28 = 64 x₁ = (-b + √Δ) / 2a = (-6 +8) / 2 = 1 x₂ = (-b - √Δ) / 2a = (-6 - 8) / 2 = -7 S = x₁ + x₂ = -b / a = -6 / 1 = -6 P = x₁ * x₂ = c / a = -7 / 1 = -7

Adaugă răspuns