Mathematics
TracyBronson
21

Mr. Evans is paid $9.20 per hour for the first 40 hours he works in a week. He is paid 1.5 times that rate for each hour he works after that. Last week Mr. Evans worked 42.25 hours. He says he earned more than $400 last week. Do you agree? Support your answer

+2
(2) Answers
ingridy

He worked 42.25 hours. For the first 40 hours, he got $9.20 each hour. 40 hours times $9.20 = $368. So how much did he get paid for the other 2.25 hours? He is paid 1.5 times $9.20 each hour after that. That's $13.80 an hour. Times two hours is $27.60. 27.6 + 368 = Only $395.60! Even if he got paid for that quarter of an hour, a quarter of $13.80 is only $3.45, which puts him at $399.05--still not more than $400.

abi204

NO, in working 40 hrs x $9.20 he earned $ 368.00 overtime pay is $9.20+$ 4.60= $ 13.80 per hour $13,80 x 2.25 hours=$31.05 $368+ $31.05= $399.05 which is less than $400

Add answer